skip to Main Content
Afspraak of algemene vragen: 0493 310 309 In geval van spoed, bevalling of thuiskomst uit het ziekenhuis: 0610547026

Nieuws

  • Vanaf december 2017 start Esmee in Deurne met de vroege echo’s en termijnecho’s!
  • Per juli zijn we gestart met avondspreekuur op dindsdag!
  • Ons geboortehuis is sinds kort volledig opgenomen in het nieuwe geboortecentrum in het Elkerliek ziekenhuis. Er zijn 18 ruime suites (met couveuse) beschikbaar voor de geboortezorg in de regio Helmond. Een aanwinst! In het nieuwe centrum voor Geboorte & gezin werken alle betrokkenen bij de geboortezorg in de Peelregio nauw samen. Er hoeft niet van kamer gewisseld te worden tijdens de bevalling en alle zorg is op elkaar afgestemd.
  • Vanaf 1 april 2017 is de Niet-Invasieve Prenatale Test (NIPT) beschikbaar als eerste test voor zwangere vrouwen. Met de Niet Invasieve Prenatale Test kunnen zwangere vrouwen door middel van een screening van het eigen bloed hun ongeboren kind testen op het syndroom van Down, Edwards of Patau.
    Voor meer informatie zie: www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl

 

JIJWIJ, samen in geboortezorg

Als jij en je partner een kind verwachten, breekt een bijzondere tijd aan. Een tijd van voorbereiding en een tijd van verandering. Niet alleen je lichaam past zich aan zodat de baby optimaal kan groeien. Ook jullie leven en emoties veranderen. Al vanaf dat hele prille begin voel je een grote verantwoordelijkheid. JIJ wilt hoe dan ook het beste voor je kind. En dat willen WIJ ook.

JIJ staat centraal

In JIJWIJ werken alle geboortezorgverleners in de Peelregio samen: verloskundigen, gynaecologen, de kraamzorg, maar ook anesthesisten, echoscopisten en kinderartsen. WIJ stemmen onze zorg nauwkeurig af op jouw persoonlijke omstandigheden, voorkeuren en wensen. Bevallen kan thuis en in het ziekenhuis. Bij JIJWIJ sta JIJ centraal.

JIJ houdt de regie

Hoewel de verloskundige begeleiding meestal dicht bij huis plaatsvindt, loopt het soms anders en is ziekenhuiszorg nodig. In ons teamoverleg bespreken WIJ iedere aanstaande moeder en wisselen we medische gegevens uit. Doordat zo ook de gynaecologen, verloskundigen en kinderartsen in het ziekenhuis goed op de hoogte zijn, kunnen we bij risico’s, complicaties of acute situaties snel schakelen. Bovendien werken we allemaal op dezelfde manier. Dat geeft duidelijkheid en rust; JIJ houdt de regie.

WIJ bieden de beste en veiligste geboortezorg

JIJWIJ is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We weten dat het voor de binding tussen ouders en kind belangrijk is dat ze direct na de geboorte bij elkaar zijn. Oók als je kind in de couveuse moet liggen. In dat kader zijn we nu hard bezig couveusesuites te realiseren. Kortom: WIJ bieden jou de beste en veiligste begeleiding voor, tijdens en vlak na je zwangerschap. JIJWIJ, samen in geboortezorg.

×Close search
Search