skip to Main Content
Afspraak of algemene vragen: 0493 310 309 In geval van spoed, bevalling of thuiskomst uit het ziekenhuis: 0610547026

Het Kraambed

Na de bevalling is het tijd om uit te rusten, te herstellen en je kindje te leren kennen.
Als je thuis bevallen bent, blijf je lekker thuis. Als je in het ziekenhuis bevallen bent, kun je meestal snel weer naar huis. Zodra je naar huis mag, is het van belang de kraamzorg in te lichten.

Kraamvisites

Het kraambed is de periode van 8 dagen na de geboorte van jullie kindje. In het kraambed worden jullie dagelijks verzorgd en bijgestaan door een kraamverzorgster. De verloskundige is de eindverantwoordelijke voor het kraambed. Dit wil zeggen dat wanneer er dringende vragen of problemen in deze periode optreden, je de verloskundige moet bellen.

Wij komen om de dag de kraamvrouw, vader en het kindje thuis bezoeken. We bekijken de controles van de kraamverzorgster, doen zo nodig controles bij moeder en kind en vragen hoe het gaat.

Het kraambed is voor veel ouders een hele leuke periode, die wel met enkele ongemakken zowel fysiek als mentaal gepaard kan gaan. Je kan hierbij denken aan een wond , stuwing van de borsten, vermoeidheid, kraamtranen etc. Alles is bespreekbaar! Vaak zijn deze ongemakken van korte duur.

×Close search
Search