skip to Main Content
Afspraak of algemene vragen: 0493 310 309 In geval van spoed, bevalling of thuiskomst uit het ziekenhuis: 0610547026

Minipil

Tijdens de borstvoeding is het noodzakelijk dat er een pil wordt voorgeschreven die de borstvoeding zo min mogelijk beïnvloedt. Deze pil heet de Cerazette®. Hierin zit één soort hormoon, namelijk progestageen. Deze pil moet elke dag worden ingenomen en is zónder stopweek! Je slikt dus gedurende de hele maand elke dag een pil. Als de strip op is, begin je gewoon weer aan een nieuwe strip.

Je kan in principe drie weken na de geboorte met de pil starten. Omdat je dan nog niet op je cyclus kunt aansluiten, is de eerste strip niet veilig! De tweede wel. Je kan ook starten op de eerste dag van de menstruatie, dan is de eerste strip wel veilig. Lees altijd voor gebruik de bijsluiter.

Combinatiepil

De combinatiepil bevat het hormoon progestageen en het hormoon oestrogeen. De meeste combinatiepillen bevatten een synthetisch oestrogeen genaamd ‘ethinylestradiol’. Het progestageen zorgt ervoor dat je niet zwanger wordt en oestrogeen voor je menstruatie.
Bij de combinatiepillen kan er onderscheid worden gemaakt tussen één fase, drie fasen en vier fasen pillen. Dit heeft te maken met de hormonale samenstelling van de pillen. Bij de één fase pillen is de hormonale samenstelling iedere week gelijk. De drie fasen pillen zijn iedere week verschillend van samenstelling, en bij de vier fasen pillen verandert de hormonale samenstelling zelfs vier keer. Het doel hiervan is om de normale cyclus van de vrouw zo goed mogelijk na te bootsen. De één fase pil wordt het meest voorgeschreven.

Indien er geen bijzonderheden in je medische anamnese zijn en je nooit problemen hebt ondervonden tijdens je menstruatie zullen we meestal de Microgynon 30® voorschrijven. Zijn er bijzonderheden dan zullen we je doorverwijzen naar je huisarts.

×Close search
Search