Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /rdpartition/verlosdeur/domains/verloskundigen-deurne.nl/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 186
Aangifte - Verloskundige Deurne skip to Main Content
Afspraak of algemene vragen: 0493 310 309 In geval van spoed, bevalling of thuiskomst uit het ziekenhuis: 0610547026

Aangifte

Na de geboorte gaat de partner meestal de aangifte doen bij de gemeente. Hiervoor moet je een afspraak maken bij de gemeente waarin je bevallen bent. Het maken van deze afspraak verloopt tegenwoordig digitaal. Mocht dit niet lukken dan kun je altijd telefonisch contact opnemen met de gemeente. Je hebt 3 werkdagen, met de dag van de geboorte meegeteld, de tijd om je kindje aan te geven. Vergeet ook niet om je kind in te schrijven bij je verzekeringsmaatschappij.

Wanneer je niet getrouwd bent is het verstandig goed na te denken welke achternaam het kindje gaat krijgen. Regel je niets, dan zal het kindje de achternaam van de moeder krijgen. Is dat niet de bedoeling, dan is het verstandig om voor de 24e week in de zwangerschap de erkenning te regelen.

Geboorte aangifte bij burgelijke stand in het Elkerliek Ziekenhuis Helmond.

Ouders kunnen digitaal geboorteaangifte doen in het ziekenhuis in Helmond. Dit betekent dat jullie hiervoor niet meer naar het gemeentehuis hoeven. Deze mogelijkheid blijft wel gewoon bestaan. Het Centrum voor Geboorte en Gezin beschikt over een iPad waarmee de aangifte gedaan kan worden. De verpleegkundige heeft toegang tot deze iPad. (dit kan niet op een eigen iPad of tablet.)

Je dient in te loggen via DigiD, en moet dus je DigiD gegevens bij hebben. Wanneer je niet over DigiD inlog beschikt kun je geen digitale geboorte aangifte doen. Je dient dan alsnog naar het gemeentehuis te gaan. Moeder moet altijd inloggen, vader optioneel. Wanneer vader niet inlogt wordt automatisch de achternaam van moeder gehanteerd als achternaam van het kindje. Willen jullie dat het kind de achternaam van vader krijgt, maar vader heeft geen DigiD gegevens, dan dienen jullie aangifte te doen bij het gemeentehuis.

De termijn om aangifte te doen blijft hetzelfde: binnen 3 werkdagen na de bevalling moet aangifte gedaan zijn van de geboorte van het kind. Indien jullie niet getrouwd zijn en de erkenning is geregeld, dienen jullie de akte van erkenning bij te hebben, de gegevens hiervan moeten worden ingevoerd.

Digitale geboorteaangifte is mogelijk bij zowel klinische als poliklinische bevallingen.

×Close search
Search