Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /rdpartition/verlosdeur/domains/verloskundigen-deurne.nl/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 186
Bloedverlies in het eerste trimester - Verloskundige Deurne skip to Main Content
Afspraak of algemene vragen: 0493 310 309 In geval van spoed, bevalling of thuiskomst uit het ziekenhuis: 0610547026

Bloedverlies in het eerste trimester

Bloedverlies komt in 20% van de zwangerschappen voor tijdens de eerste 16 weken.

Wanneer helderrood bloedverlies optreed heb je 50% kans dat er niets aan de hand is. Bij de andere helft treedt een miskraam op (10% van de zwangerschappen), waarbij 40% van de zwangeren het vruchtje binnen de eerste week verliest. Na de eerste week wordt de kans steeds groter dat de baarmoeder het vruchtje zal afstoten.

Wanneer bij echoscopie een kloppend hartje gezien wordt heb je >97% kans dat er geen miskraam zal optreden.

Je hebt meer kans op het krijgen van een miskraam wanneer je al eerdere miskramen hebt gehad en naarmate je ouder (> 35 jaar) wordt. Het komt vaak voor dat de groei van het vruchtje al eerder is gestaakt, nog voordat het bloedverlies optreedt.

Bij 90% van de miskramen is er sprake van een aanlegstoornis. Ergens in de ontwikkeling is er iets niet goed gegaan met de vrucht en het zal daardoor niet levensvatbaar zijn. Wanneer de baarmoeder dit herkent zal deze de vrucht proberen af te stoten. Na de miskraam maakt de baarmoeder zich weer direct klaar voor een volgende zwangerschap.

 

×Close search
Search